Bitcoin, ce ma fac cu tine ? (RO)

Updated: Jan 5, 2021

In post-ul de ieri am reusit mai degraba sa-mi exprim un pic din frustrarea de a nu fi participat la ultimul "raliu" al lui Bitcoin si prea putin am indicat care sunt motivele tehnice pentru lipsa mea din cursa. Am mai dormit o noapte, Bitcoin a mai crescut vreo 2000$.


Asa ca azi facem analiza :Scenariul bullish :


- Bitcoin se consolideaza in urmatoarele doua saptamani si ofera altcoins posibilitatea de a creste, substantial. Considerand faptul ca au intrat in Bitcoin aproximativ 250-300 mld de dolari in ultimele doua saptamani, daca acesti bani se misca catre altcoins vom vedea in mod constant cresteri de peste 50% la o mare parte din ele. Cele alese de mine in 2020 si in care cred in continuare le gasiti aici.


Scenariul bearish :


- Bitcoin se afla intr-un moment de pump alimentat de infuzia de tether, usds, busd si alte stablecoins. Alaturi de interesul institutional al companiilor de talia Pay Pal, Grayscale & Microstrategy a crescut si interesul sectorului de retail fata de regele cripto. Partea buna este ca au investit (asa pare) foarte multe miliarde de dolari in bitcoin, partea mai putin buna (pentru noi) este ca oamenii care activeaza in companiile astea au interesul de a face bani la un nivel foarte ridicat si au o experienta de trading vasta. De altfel expresia completa e pump & dump.


-In orice activitate de trading ca sa "faci bani" trebuie sa faci cash-out. Cu alte cuvinte daca nu iesi inapoi in una din monedele traditionale ( FIAT), nu prea poti discuta de profit realizat. Eu ma astept inca sa se intample o vanzare masiva cel tarziu pana in 15-16 Ianuarie.


- Din punct de vedere tehnic al cresterii Bitcoin, nici un indicator nu si-a facut treaba. Am avut mai multe divergente RSI bearish pe intervalul de 4h, niciuna nu si-a facut simtit efectul. Intr-adevar este posibil ca intr-un bull market accelerat aceste divergente sa se "adune" si sa se tot repete fiind invalidate in mod constant de evolutia pozitiva a pretului. Pe ultima o puteti vedea pe chart-ul de mai sus, pe cele anterioare le gasiti voi.


- Din punct de vedere al testului de suport, ar fi trebuit sa vedem (deja) o corectie pana la nivelul de cel putin 19.800$. Asta inca nu s-a intamplat. Au fost 6 weekends la rand in care Bitcoin a crescut accelerat. Am mai vorbit despre asta in post-ul de ieri.


In concluzie, Bitcoin ramane cea mai buna invetitie posibila a ultimilor 10 ani. Daca la momentul acesta mai este o idee buna sa cumparam sau nu Bitcoin eu spun ca vom afla cel tarziu in 16 Ianuarie. Eu astept sa vad care dintre scenariile propuse se va realiza ( desi inclin sa cred ca cel bearish).


Putem tine legatura si aici : twitter, instagram & facebook .


Daca credeti ca informatiile de pe pagina asta pot ajuta si pe altcineva, dati un share, e gratis.


412 views1 comment