Bitcoin si cruciulița lui "mortala"

Analiza #bitcoin pe timeframe daily. Chart.


Se vorbește foarte mult zilele acestea despre death cross ul care urmează la Bitcoin.Ce înseamna acest death cross care este în fapt un semnal tehnic foarte bearish ? Pe scurt atunci când o medie de mișcare pe termen scurt se intersectează cu o medie de mișcare pe termen lung se pot întâmplă doua situații :

- când media de mișcării pe termen scurt ( MA 50 ) se intersectează cu media de mișcare pe termen lung ( MA 200 ) venind de jos în sus avem un "golden cross" care este semnal bullish

- când media de mișcare pe termen scurt ( MA 50 ) se intersectează cu media de mișcare pe termen lung ( MA 200 ) venind de sus în jos avem un "death cross" care semnalizează o continuare a mișcării de scădere și este un indicator bearish.


Așa cum spuneam mai sus se vorbește foarte mult despre scăderile ce vor urma în următoarea perioada pentru Bitcoin cât și pentru celelalte monede din piața crypto ca urmare a iminentei acestui eveniment de cross over. Vreau sa va ofer și un alt scenariu (bullish), pe care sa îl aveți în considerare când analizați următoarele trade-uri.


BITCOIN 1 day chart
Așa cum observam în chart suntem la o distanța de numai câteva zile de evenimentul tehnic bearish al anului. Eu va prezint o idee în sens opus. MA-urile sunt indicatori "lagging" care iti prezintă evoluția prețului după ce aceasta s-a întâmplat deja. Considerând acest aspect cred (în contradictoriu cu majoritatea traderilor) ca mișcarea de scădere din ultimele 2-3 luni se apropie de final. În acest sens veți observa pe chart posibilitatea bullish ca în urma intersecției de tip death cross, lua o distanta de 1-2 săptămâni sa urmeze o direcție ascendenta și sa se producă un golden cross al acelorași MA-uri, situație extrem de bullish.


Argumente pentru validarea acestui scenariu :


1. Elliott waves : ciclul de 9 waves overextended a luat final in 15 aprilie, moment de la care am asistat (asa cum ne așteptăm anterior ) la începerea corecție de wave 4 pe macro, corecție din care este aproape finalizat wave A. După acesta este firesc sa urmeze o mișcare bullish în wave B cu target în zona 52.000 $ ( timeframe 2 luni )


2. Am notat pe chart "invalidation". Găsim deasupra acestei note linia de trend crescător începută în 2013 de Bitcoin, testata ca rezistenta în top-ul bull market-ului din 2017 și depășită cu re-test în ianuarie 2021 pentru prima data în ultimii 8 ani. La acest moment trend-lineul respectiv a rezistat presiuniii de vânzare a bears și, dacă reușește sa se mențină încă 2-3 săptămâni, cred ca va fi transformat în suport. Asta ar semnifica ca sunt șanse foarte slabe sa mai vedem în viitorul apropiat o depășire în jos a nivelului de 31.000$, nivel ce ar putea deveni noul bottom al prețului bitcoin.


Concluzii price action medium term :


Bull : close susținut peste 42.000$ cu target în zona 52.000$

Bear : close sub 31.000$ cu target in zona 24.000$


Avem materiale educaționale free pe site, citiți-le & share-uiti ! Sigur cunoașteți pe cineva care poate vrea sa învețe.

Am publicat cursul de trading criptomonede, îl găsiți aici.


Facebook Twitter Instagram


Daca va ajuta informatiile cuprinse in aceste rapoarte si vreti sa ma ajutati sa cresc comunitatea cu alti membri de valoare care ar putea beneficia la randul lor de munca depusa aici, dati un share.
Autor : opiniile prezentate in prezentul raport sunt numai ale mele si nu constituie consultanta financiara. Tranzactiile cu criptomonede prezinta risc major. Este foarte probabil si mai mult decat posibil sa iti pierzi toti banii in cadrul tranzactiilor cu criptomonede.
434 views0 comments