top of page

Crypto market report 19 ianuarie 2023

BTC DXY + rezultate trades din ultimele 10 zile


Total crypto market cap se situeaza la 1 tril $ în 19 ianuarie cu un volum total de tranzacții în cuantum de 84 bil $ în ultimele 24h.


  1. Bitcoin

A realizat push-ul către zona de 21.500$ așa cum anticipasem încă din ultimele charts publicate anterior în Decembrie 2022. Observam ca s-au atins perfect targets propuse anterior urmând sa vedem o scurta perioada de consolidare și corecție a prețului.


Chart 14 Decembrie 2022 :Considerând target-ul atins si efectiv depășit, următoarea mișcare conform EW este natural una corectiva :Corectia de wave 4 EW ar trebui sa situeze bottom-ul miscarii in zona 19.500-19.600$ maxim. orice valoare atinsa mai jos cu close susținut de timeframe-ul de 4h invalideaza count-ul propus.

In mod clar considerand prezenta ipoteza locul ideal pentru a completa poziția long deschisa anterior la 16.700$ este zona de bottom a mișcării corective cu un stop loss adecvat în zona 19.200$. R/R ratio "pare" cel mai solid urmând acest plan.


Stoch RSI 14 la 4h este în zona oversold, urmează cu siguranță un drum către overbought.

RSI 14 a atins zona mediana de 50 de puncte, urmează un mic bounce sau cel putin un retest al acestei zone după un eventual breakdown.


Fibo levels se potrivesc perfect cu scenariul bullish de mai sus, topul miscarii de la 23.700$ reprezentând zona de retracement de aproximativ 80% de la topul din iunie 2022 - zona 25.000$.


2. DXY


A atins zona presupusa ca fiind bottom în rapoartele anterioare 101-102 și a urmat un "mic" bounce care se potriveste perfect cu potențiala corecție așteptată la BTC.


Chart Octombrie 2022 :
Situația actuala :


Observam ca suntem intr-o zona de potential suport puternic, bounce-ul ar trebui sa se coreleze perfect cu nevoia de corecție a prețului BTC exprimata anterior. Cu toate acestea pare ca bounce-ul nu va fi unul de durata considerând analiza paralela de la BTC care ne indică faptul ca mișcarea bullish încă nu este finala. De altfel se poate întâmpla ca amândouă sa crească în paralel, oarecum nejustificat, dar cu simpla explicație ca pe termen mediu (6-12 luni) whales se așteaptă la o eventuala creștere a prețului risk-on assets, situație în care vor încerca sa cumpere cât de jos se poate. Suntem jos.


3. Rezultate trades din ultimele 10 zile.


Așa cum spuneam și anterior mișcarea bullish care a durat 14 zile ne-a prins încărcați și în long-uri deschise în zona 16.600$. Mai jos o parte din rezultatele mele și ale colegilor de trades.


Enjoy :


----

Disclaimer : opiniile prezentate apartin autorului și nu constituie recomandare de a investi în criptomonede. Tranzacțiile din piața crypto sunt foarte riscante și dacă nu acționezi mai ales în baza propriei analize iti poți pierde toți banii.


P.S. : fuck DCA, invata analiza tehnica - curs basic trading


Happy hunting !!!257 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page