Crypto Rob's market report 30 August 2021 (RO)


1. Analiza Bitcoin - poziții de trade pentru săptămâna 30 August - 06 Septembrie 2021

2. Analiza altcoins : ETH, BNB, ADA, - poziții de trade săptămâna 30 August - 06 Septembrie 2021

3. DE-FI

4. Proiecte recente sau viitoare


Mai jos gasiti raportul VIP de saptamana aceasta. Contine informatii ce vor fi transmise exclusiv membrilor ce detin abonament VIP sau pachet privat de consultanta.


Informatiile cuprinse in prezentul raport sunt transmise in scop educational. Ele NU reprezinta in niciun caz sau sub orice forma o obligatie de a investi. Realizarea de tranzactii in piata criptomonedelor este o activitate ce presupune riscuri majore si daca nu actionati mai ales in baza propriei voastre analize este foarte probabil si mai mult decat posibil ca veti pierde banii investiti.


Total market cap este la 2.128 tril $ în 30 August 2021, aproximativ în aceeași zona ca și săptămâna trecută.


1. Analiza Bitcoin


Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 47.875 $. observam o "încetinire" a avansului bulls în ultima săptămână, situație congruenta cu calculele anterioare bazate pe Elliott waves. Nu putem avea confirmare decât în urma atingerii și depășirii (daily close) a unuia dintre cele doua nivele indicate pe chart. Totodata dacă canalul ascendent este corect calculat observam un rejection din mediana acestuia, situație ce ar favorit scenariul bearish cu target "imediat" în zona 42k. În final, indiferent dacă continuam acum mișcarea bull sau numai mai târziu un aspect clar este faptul ca ne menținem în continuare în zona 30-50k de mai mult de 4 luni, situație ce indica existenta unui interes ridicat pentru menținerea prețului peste 40k ( ca medie ). Cu toate acestea, conform calculelor bazate pe EW, o vizita înapoi la bottom-ul canalului este obligatorie. Asta înseamnă zona 28-32k.


In alta ordine de idei, considerand ca acesta a fost al 3 lea bull run din istoria BTC ( situație ce coincide cu finalul a 5 EW pe macro ) am putea crede ca sunt pentru prima data în ultimii 12 ani la momentul în care intram într-adevăr în faza corectiva pe macro. Singurul argument complementar solid pe care îl pot propune la acest moment care sa susțină aceasta "teorie" ar fi probabil minarea aproape completa a supply-ului de BTC. Atât timp cât minerii nu vor mai câștiga reward-uri extrem de mari din crearea de noi BTC, devine rentabila susținerea rețelei doar în condițiile în care fee-urile de tranzacție cresc. În schimb, logic, odată cu majorarea fee-urilor nu va mai fi interes din partea participanților sa "mute" BTC dintr-o parte în alta ...


Concluzia clara este ca, pentru a putea rezista rețeaua, este nevoie de un BTC mai scump care sa asigure reward-ul profitabil minerilor, dar care în același timp sa fie rapid și cheap pentru participanții la tranzactii. Fără asta minerii se vor "muta" către alte blockchains.


BTC 1 day chart :


( recomand deschiderea chart-ului și direct în tradingview pentru mai multa claritate)


La fel ca si in raportul de saptamana trecuta observam ca RSI ul a plecat din zona overbought si formează o serie de divergente bearish pana acum anulate parțial de divergente hidden bull. Mă aștept in continuare la o vizita în teritoriul oversold înainte de orice alta miscare bullish serioasă.


Se mentine inca teroria de saptamana trecuta : scăderea pana în zona 28k a reprezentat wave A în integralitatea sa și acum suntem în wave B subwave A. Dacă acest scenariu este realist ar trebui sa urmeze un subwave b pana în zona 42k și ulterior un wave C pana în zona 62-63k. "Cred" ca subwave B începe săptămână asta și va dura minim 2-3 săptămâni. Voi face update la acest calcul în raportul de săptămână viitoare.


Vedem un rejection la nivelul 0.618 de Fibboacci retracement, nivel ce coincide cu mediana canalului ascendent. Posibil ca săptămâna aceasta sa închidă cu un "hanging man". Vedem.


Detalii suplimentare despre cum se aplica indicatorii tehnici, Fibbonacci, Elliott waves si cum te pot ajuta sa determini corect miscarile de "reversal" din piata crypto găsiți în cursurile dedicate aici :

https://www.cryptorobeducates.net/shopPozitii de trade la 4 h :


Entry potential long : in zona 50.700 k cu target la 54k


Entry potential short : in zona 46.000$ cu target imediat in zona 42.000$


Rabdare & nu intrati in trades neconfirmate.


Tranzactionez pe Binance.
2.1. Analiza Ethereum


ETH se tranzacționează în jurul valorii de 3.174$, formând la acest moment un triunghi simetric ca evoluție a prețului. Dacă vom asta în zilele următoarea la o corecție din partea BTC, scenariul bear la ETH ne situează în zona 2600$ pentru a încerca o noua cumpărare.


ETH 1 day chart :Poziții de trade ( se mention scenariile de săptămână trecută ) :


Bull : long peste 3.350 $ dacă avem un re test serios în aceasta zona cu target la ATH, primul nivel de TP fiind în zona 3.900$ dacă avem și volumul care sa susțină aceasta mișcare, deasupra zonei de 4.350$ deja am putea intra în price discovery.

Bear : short sub 3.000 $ cu target in zona minim atinsa anterior de la 2.600$ .


Tranzactionez ETHEREUM pe Binance.

2.2. Analiza BNB


BNB se tranzacționează în zona 480 $. La fel ca și în cazul ETH, dacă BTC urmează o structura corectiva, mă aștept ca și BNB sa atingă cel putin primul nivel calculat anterior în zona 390$. Considerând ca în continuare BNB este probabil printre cele mai folosite crypto, mă aștept ca și în cazul în care suferă corecții pe termen scurt, sa performeze mai puternic decât BTC.


BNB 4h chart


BNB 30 AUGUST CHART

Poziții de trade :


Bull: long peste 520$ cu target in zona 600$

Bear : short sub 450$ cu target in zona 390 $


2.3. ADA


Va spuneam săptămână trecută : "Pe chart-ul la 4 h voi încerca o poziție short pana în zona 2.56$". Poziția a fost câștigătoare, ADA a mers chiar mai jos decât ne așteptăm, atingând scurt zona 2,47 $.


La acest moment observam o revenire în zona 2,83$ și o formațiune de tip "ascending triangle". Potențialul de upside în cazul în carte triunghiul va fi spart îl văd în zona 3.80$.


In mod evident ma aștept ca mai degrabă BTC sa sufere o mică corecție sănătoasă înainte de a merge mai departe. În acest caz normal ar fi ca și ADA sa se corecteze. Deocamdată chart-ul arata bullish.


ADA 4h chart :
Pozitii de trade :


Entry potential long : 4h close peste 3$ cu target la 3.80$ in următoarele 8-10 zile

Entry potential short : 4h close sub 2.85 cu target la 2.57 in urmatoarele 4-5 zile.Răbdarea reprezintă un trade în sine.
3. Proiectele DE-FI cu cel mai mare potential la acest moment :


AAVE, BAL, BAND, BZRX, COMP, CRV, KAVA, KNC, LINK, MKR, REN, RSR, RUNE, SNX, SRM, SXP, TRB, UNI, YFII, YFI, ZRX


Proiecte noi DE-FI cu marketcap mic (risc mare & profit eventual mare) : https://enzyme.finance ( MLN ), WING, UNFI


Proiecte de interes : SUSHI, UNISWAP, AAVE, DOT, EGLD, BNB, ATOM, SOL, CAKE

Intrarile mai noi : UNFI, WING, LUNA, PERP, AVAX, AVA4. Proiecte recente sau viitoare cu potential :


urmărim :


BTC, ETH, ATOM - caut poziții short

BNB, ADA - caut poziții long


Membrii care au achizitionat "free membership" vor continua sa acceseze detaliile general educationale si lectiile care sunt publicate pe blog in timp ce membrii premium/VIP vor primi acces full la rapoarte precum acesta ( plus eventuale trades in care intru in timpul saptamanii si acces la grup de live trading VIP pe wattsapp).


Avem materiale educaționale free pe site, citiți-le & share-uiti ! Sigur cunoașteți pe cineva care poate vrea sa învețe și nu isi permite premium subscription.


Am publicat cursul de trading criptomonede, îl găsiți aici.


Facebook Twitter Instagram


Daca va ajuta informatiile cuprinse in aceste rapoarte si vreti sa ma ajutati sa cresc comunitatea cu alti membri de valoare care ar putea beneficia la randul lor de munca depusa aici, dati un share sau o recomandare.Va multumesc pentru incredere dragilor, spor la tranzactii !


Autor : opiniile prezentate in prezentul raport sunt numai ale mele si nu constituie consultanta financiara. Tranzactiile cu criptomonede prezinta risc major. Este foarte probabil si mai mult decat posibil sa iti pierzi toti banii in cadrul tranzactiilor cu criptomonede.


234 views0 comments