Cum interpretam candles & patterns in trading cripto (RO)Ca un nou venit în tranzacționare sau investiții, citirea diagramelor poate fi o sarcină descurajantă. Unii se bazează pe sentimentul lor instinctiv și își fac investițiile pe baza intuiției. Deși această strategie ar putea funcționa temporar într-un mediu de piață optimist, cel mai probabil nu va funcționa pe termen lung.

Posibilitatea de a citi diagrame - Candlestick Charts este vitală pentru aproape orice stil de investiții.

Ce este o diagramă - Candlestick Chart?

Un Candlestick Chart este un tip de diagramă financiară care reprezintă grafic mișcările de preț ale unui activ pentru un anumit interval de timp. După cum sugerează și numele, este alcătuit candles¨ , fiecare reprezentând aceeași perioadă de timp. Candelurile pot reprezenta practic orice perioadă, de la secunde la ani.
Candlestick Charts datează din secolul al XVII-lea. Crearea lor ca instrument de grafice este adesea creditată unui comerciant de orez japonez numit Homma. Ideile sale au fost probabil cele care au stat la baza a ceea ce este folosit acum ca diagramă modernă Candlestick Chart. Descoperirile lui Homma au fost apreciate de mulți, în special de Charles Dow, unul dintre părinții analizei tehnice moderne.

În timp ce Candlestick Charts ar putea fi utilizate pentru a analiza orice alte tipuri de date, acestea sunt utilizate în principal pentru a facilita analiza piețelor financiare. Folosite corect, acestea sunt instrumente care pot ajuta traderii să evalueze probabilitatea rezultatelor în mișcarea prețurilor. Ele pot fi utile deoarece permit traderilor și investitorilor să își formeze propriile idei pe baza analizei pieței.

Cum funcționează diagramele Candlestick Charts?


Următoarele puncte de preț sunt necesare pentru a crea fiecare candle:

Deschis / OPEN - Primul preț de tranzacționare înregistrat al activului în acel anumit interval de timp.

Maxim / HIGH - Cel mai mare preț de tranzacționare înregistrat al activului în acel interval de timp.

Minim / LOW - Cel mai mic preț de tranzacționare înregistrat al activului în acel anumit interval de timp.

Închis / CLOSE - Ultimul preț de tranzacționare înregistrat al activului în perioada respectivă.

În mod colectiv, acest set de date este adesea denumit valorile OHLC (Open - High - Low - Close ). Relația dintre Open - High - Low - Close determină aspectul candelului .

Distanța dintre deschidere /Open și închidere / Close este denumită corp , în timp ce distanța dintre corp și înalt - High / scăzut - Low este denumită Wick. Distanța dintre cel mai înalt și cel mai mic candle se numește intervalul candelului .
Cum să citiți diagramele Candlestick Charts?

Mulți traders consideră că graficele Candlestick Charts sunt mai ușor de citit decât graficele cu bare și linii mai convenționale, chiar dacă oferă informații similare. Candlestick Charts pot fi citite dintr-o privire, oferind o reprezentare simplă a acțiunii de preț.

În practică, un candle arată bătălia dintre bulls - optimiști și bears - pesimiști , pentru o anumită perioadă. În general, cu cât corpul este mai lung, cu atât presiunea de cumpărare sau de vânzare a fost mai intensă în perioada măsurată.

Dacă wicks de pe candle sunt scurte, înseamnă că cel mai mare (sau cel mai scăzut) interval de timp măsurat a fost aproape de prețul de închidere - Close.

Culoarea și setările pot varia în funcție de diferite instrumente grafice, dar, în general, dacă corpul este verde, înseamnă că activul s-a închis mai sus decât s-a deschis.

Roșu înseamnă că prețul a scăzut în intervalul de timp măsurat, astfel încât închiderea a fost mai mică decât deschiderea.
Ce nu spun diagramele Candlestick Charts ?


În timp ce candelurile sunt utile pentru a vă oferi o idee generală despre acțiunea prețurilor, este posibil să nu ofere tot ce aveți nevoie pentru o analiză cuprinzătoare.

De exemplu, candelurile nu arată în detaliu ce s-a întâmplat în intervalul dintre deschidere și închidere, ci doar distanța dintre cele două puncte (împreună cu cele mai mari și cele mai mici prețuri).

De exemplu, în timp ce wickurile unui candle ne indică vârful și coborârea perioadei, nu ne pot spune care a fost prima. Totuși, în majoritatea instrumentelor de graficare, intervalul de timp / TIME FRAME poate fi modificat, permițând traderilor să meargă în intervale de timp mai mici pentru mai multe detalii.

Candlestick Charts pot conține, de asemenea, o mulțime de zgomot de piață, mai ales atunci când sunt reprezentate pe time frame mai mici. Candelurile se pot schimba foarte repede, ceea ce le poate face să fie dificil de interpretat.


Candeluri Heikin-Ashi


Până în prezent, am discutat despre ceea ce se numește uneori Candlestick Charts japoneze. Dar, există și alte modalități de a calcula candeluri. Tehnica Heikin-Ashi este una dintre ele.

Heikin-Ashi înseamnă „linia medie” în japoneză. Astfel de diagrame cu candeluri se bazează pe o formulă modificată care utilizează date despre prețul mediu. Scopul principal este de a netezi acțiunea prețurilor și de a filtra zgomotul de pe piață. Ca atare, lumânările Heikin-Ashi pot face mai ușoară identificarea trendului pieței, tipare de preț și a posibilelor inversări.

Traderii folosesc adesea candeluri Heikin-Ashi în combinație cu candeluri japoneze pentru a evita semnale false și pentru a crește șansele de a observa trendul pieței. Candelurile verzi Heikin-Ashi fără wickuri inferioare indică, în general, un trend puternic ascendent, în timp ce candelurile roșii fără wickuri superioare pot indica un trend puternic descendent.
În timp ce candles Heikin-Ashi pot fi un instrument puternic, la fel ca orice altă tehnică de analiză tehnică, ele au limitările lor. Deoarece aceste lumânări utilizează date despre prețul mediu, tiparele pot dura mai mult timp pentru a se dezvolta. De asemenea, acestea nu prezintă deficiențe / lacune de preț și pot ascunde alte date despre preț.

Puncte cheie :

- Diagramele Candlestick Charts sunt unul dintre cele mai fundamentale instrumente pentru orice trader sau investitor. Acestea oferă nu numai o reprezentare vizuală a acțiunii de preț pentru un anumit activ, ci oferă și flexibilitatea de a analiza datele în diferite perioade de timp.

  • Un studiu amplu al graficelor și tiparelor de candle , combinat cu o mentalitate analitică și o practică suficientă poate oferi în cele din urmă traderilor un avantaj asupra pieței.

- Cu toate acestea, majoritatea traderilor și investitorilor sunt de acord că este important să se ia în considerare și alte metode, cum ar fi analiza fundamentală;


Prezenta constituie lecția 7/12 din Cursul de introducere în trading criptomonede (integral aici)


Pentru rapoarte săptămânale cu informații despre piața cripto și pozițiile noastre de trading, subscribe VIP plan aici.


Dacă va ajuta informațiile din prezentul articol, dați un share, e free.


841 views0 comments

Recent Posts

See All