top of page

Cum se calculează dimensiunea poziției în tranzacționare

RO content, for EN please check WeDontSubscribeToHype.com


Prezentul articol reprezintă capitolul III din Cursul de Basic Trading.


Indiferent cât de mare este portofoliul tău, va trebui să aplici corect managementul riscurilor. În caz contrar, poti epuiza rapid contul și veți suferi pierderi considerabile. Săptămâni sau chiar luni de progres pot fi distruse de un singur trade slab gestionat.

Un obiectiv fundamental atunci când vine vorba de tranzacționare sau investiții este evitarea luării unor decizii emoționale. Este implicat riscul financiar, emoțiile vor juca un rol imens. Va trebui să le puteți ține sub control așa încât sa nu vă afecteze deciziile de tranzacționare și investiții. Din acest motiv este util să veniți cu reguli pe care le puteți respecta în timpul activităților dvs. de investiții și tranzacționare.exemplu portofoliu


Să numim aceste reguli sistemul vostru de tranzacționare. Scopul acestui sistem este de a gestiona riscul, dar la fel de important, de a ajuta la eliminarea unor decizii inutile. În acest fel, când va veni momentul, sistemul propriu de trading nu vă va permite să luați decizii pripite și impulsive.


Când stabiliți acest sistem, va trebui să luați în considerare câteva lucruri. Care este orizontul vostru de investiții? Care este toleranta personala la risc ? Cât de mult capital poți risca? Ne-am putea gândi la multe altele, dar ne vom concentra pe un aspect specific - cum să dimensionați pozițiile in tradeurile individuale . Pentru a face acest lucru, mai întâi, va trebui să stabilim cât de mare este contul personal de tranzacţionare și cât de mult sunteți dispus să riscați pentru o singură tranzacție.
3.1. Cum se determină dimensiunea contului Deși acest lucru poate părea un pas simplu, chiar și redundant, merita luat în considerare. Mai ales atunci când ești începător, poate ajuta alocarea anumitor părți ale portofoliului tău pentru diferite strategii. Astfel, poți urmări mai precis progresul pe care îl faceți prin strategii diferite și, de asemenea, reduce șansa de a risca prea mult.

De exemplu, să presupunem că ai încredere în viitorul monezii Bitcoin și ai o poziție pe termen lung ascunsă pe un portofel hardware. Este probabil cel mai bine să nu o consideri ca parte a capitalului tău comercial. În acest fel, determinarea dimensiunii contului este pur și simplu o analiză a capitalului disponibil pe care îl poți aloca unei anumite strategii de Trading.

3.2. Cum se determină riscul contului Al doilea pas este determinarea riscului contului tău. Asta presupune sa decizi ce procent din capitalul tău disponibil ești dispus să il riști pentru o singură tranzacție.

Regula 2% În lumea financiară tradițională, există o strategie de investiții numită regula 2%. Conform acestei reguli, un trader nu ar trebui să riște mai mult de 2% din contul personal pentru o singură tranzacție. Vom analiza ce înseamnă asta exact, dar mai întâi, să-l ajustăm pentru a fi mai potrivit pentru volatilitatea pieței crypto. Regula 2% este o strategie potrivită pentru stilurile de investiții care de obicei implică introducerea doar a câtorva poziții pe termen lung. De asemenea, este de obicei adaptate instrumentelor mai puțin volatile decât criptomonedele. Dacă ești un trader activ și, mai ales dacă ești la început, ar putea fi salvarea ta de la eșec.
3.3. Cum se determină riscul de tranzacționare Până în prezent, am stabilit dimensiunea contului și riscul contului. Urmează sa determinăm dimensiunea poziției pentru o singură tranzacție. Primul pas este sa ne uităm unde este invalidată ideea noastră trade . Acesta este un aspect crucial și se aplică pentru aproape orice strategie. Când vine vorba de tranzacționare și investiții, pierderile vor face întotdeauna parte din joc. De fapt, acestea sunt o certitudine. Este un joc de probabilități - nici măcar cei mai buni traderi nu au întotdeauna dreptate. De fapt, unii traderi ar putea eșua mult mai des decât au succes și totuși vor fi profitabil. Cum este posibil?


Totul se rezumă la o gestionare adecvată a riscurilor, având o strategie de tranzacționare și respectând-o . Ca atare, fiecare idee de trade trebuie să aibă un punct de invalidare. Aceasta este unde spunem: „ideea noastră inițială a fost greșită și ar trebui să ieșim din această poziție pentru a atenua pierderile ulterioare ”.


La un nivel mai practic, aceasta înseamnă doar unde plasăm ordinul de stop-loss. Modul de a determina acest punct se bazează în întregime pe strategia individuală de tranzacționare. Punctul de invalidare poate fi bazat pe parametri tehnici, cum ar fi o zonă de suport sau rezistență. S-ar putea baza, de asemenea, pe indicatori, întreruperea structurii pieței sau cu totul altceva. Nu există o abordare unică pentru a determina ordinul personal de stop-loss. Va trebui să decideți singur ce strategie se potrivește stilului vostru si bazându-va pe aceasta sa determinați punctul de invalidare.3.4. Cum se calculează dimensiunea poziției

Deci, acum, avem toate premisele de care avem nevoie pentru a calcula dimensiunea poziției. Să presupunem că avem un cont de 10.000 USD. Am stabilit asta, nu riscăm mai mult de 1% pentru o singură tranzacție. Aceasta înseamnă că nu putem pierde mai mult de 100 USD pentru o singură tranzacție. Să presupunem că am făcut analiza pieței și am stabilit că ideea noastră comercială este invalidată cu 5% de la intrarea noastră inițială. In efect, când piața merge împotriva noastră cu 5%, ieșim din trade și acceptăm pierderea de 100 $ . Cu alte cuvinte, 5% din poziția noastră ar trebui să fie 1% din contul nostru . Dimensiunea contului - 10.000 USD Riscul contului - 1% Punct de invalidare (distanță până la stop-loss) - 5% 2021

Puncte cheie :

  • Calculul dimensionării poziției nu se bazează pe o strategie arbitrară. Aceasta implică determinarea riscului de tranzacționare si determinarea punctului de punct de invalidare înainte de a intra într-un trade .

  • Un aspect la fel de important al acestei strategii este execuția. Odată ce ați determinat dimensiunea poziției și punctul de invalidare, nu trebuie să le mai modificați odată ce tranzacția este activă.Happy hunting my friends !204 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page