top of page

Rob's Crypto market report 24 ianuarie 2023

BTC DXY BTCDOM


RO content, for EN please check WeDontSubscribeToHype.com.


Total crypto market cap se situeaza la 1.092 tril $ în 24 ianuarie având o creștere de 100 mld $ în ultima săptămână și un volum total de tranzacții în cuantum de 77 bil $ în ultimele 24h.


  1. Bitcoin

Observam ca nivelul de preț din zona 20.800$ a reprezentat cea mai mare bătălie. În raportul din Noiembrie (aici) estimasem ca nivelul principal la care se va duce lupta înainte de breakout este cel din zona 24.500$. Între timp a avut loc și un black swan event (FTX collapse) care a împins timeframe-ul bull încă 2 luni modificând în același timp și traseul prețului. Target-ul major din zona 23.500$ fost atins zilele trecute fiind urmat de rejection. Partea rea. Partea buna e ca prețul nu a înregistrat scăderile consistente așteptate de majoritatea traderilor (?) din market.


Urmatoarele 2 nivele de rezistenta pe care le regăsim în sus sunt sunt 25.200$ și 26.700$.

In jos avem potential suport în zona 20.800$.
în raportul anterior vorbisem despre aceasta mișcare potențială corectiva, a fost mult mai mică și nesemnificativa decât anticipasem:Faptul ca nu a mai avut loc o corecție atât de puternica îmi sugerează ca în fapt si mișcarea bullish a fost atâta de agresiva tocmai pentru a recupera minimele înregistrate datorită FTX. Pare ca "normal" prețul real de trade al BTC se situează peste 20k, așa cum de altfel ar fi firesc în bull market, sa trade-uim deasupra top-ului anterior.

Se naște astfel ipoteza ca în fapt FTX crash a reprezentat un bear trap imens. De altfel observam ca prețul BTC a scăzut în perioada anterioară cu "doar" 3000$, valoare mult mai mică decât scăderea de la top de 50.000$, nejustificata la fel de puternic fundamental prin events agresive în piața.


2. DXYShort term ar trebui sa vedem un bounce al dolarului către zona 106-107. Cum nimic nu merge drept în sus, la fel nimic nu merge drept în jos. Nivelul din zona 101-102 reprezinta top ul anterior al miscarii bull precedente crash-ului din martie 2020. Șansele sunt extrem de mici sa nu existe bounce din aceasta zona. Vom vedea ce impact va avea asupra crypto considerând ca de multe ori se ajunge la o situatie de lag considerabil dintre aceste assets.


3. BTCDOM


Dominanta BTC ne ajuta sa determinam în ce parte din crypto market se mișcă banii dacă valoarea lor este constanta.Aștept cu interes eventuala vizita în zona 1018 pentru Btcdom. Asta ar presupune un altcoin season extraordinar în următoarele 3-4 luni. Intr-un mod extrem de simplist privit lucrurile stau cam așa:

- break to the upside + valoare constanta a total mk = creștere BTC + ușor altcoins

- break to the downside + valoare constanta a total mk = mentinere preet BTC + explozie altcoins


Varianta "urâtă" este sa continue ieșirea de bani din piața situație în care am vedea depreciere majora la nivelul întregii piețe. Nu cred în aceasta situație la acest moment, dar suntem oarecum pregatiti pentru ea cu ordine de stop loss în profit la majoritatea pozițiilor.


Varianta "pico bello" este cea în care intra 2-3 tril $ în piata și zburam. În asta cred.


Bonus : una dintre cele mai frumoase poziții de zilele trecute a fost GMT. Am luat trade-ul de la 0 împreună cu colegii de pe grup. Asta-i rezultatul :

P.S. : fuck DCA, invata analiza tehnica - Curs basic trading----

Disclaimer : opiniile prezentate apartin autorului și nu constituie recomandare de a investi în criptomonede. Tranzacțiile din piața crypto sunt foarte riscante și dacă nu acționezi mai ales în baza propriei analize iti poți pierde toți banii.
Happy hunting !!!458 views0 comments
bottom of page