top of page

Rob's Cryptomarket report 03 Mai 2023 - reacumulare finalizata

 1. Analiza BTC

 2. Analiza BTCDOM

 3. Analiza DXY

 4. Analiza EGLD

 5. Analiza OMG

 6. Analiza FIL


Coaching & training : wedontsubscribetohype.com


Disclaimer : opiniile prezentate în continuare sunt ale autorului și nu reprezinta consultanta financiară. Crypto trading este o activitate riscanta și dacă nu acționezi mai ales în baza propriilor tale decizii iti poți pierde toți banii.


Total crypto market cap se situează în continuare în zona 1.2 tril $ fără a înregistra intrări sau ieșiri notabile de stablecoins în ultimele 3-4 săptămâni, exact la fel ca in raportul din 10 Aprilie.


 1. Analiza BTC + chart actualizat.

În ultima săptămână am înregistrat o variație de preț de aproximativ 2000$ între zonele 29.900$ și 27.700$. Asta reprezintă "doar" o variatie minora pentru nivelele actuale de preț, sub 10%. Considerand aceasta observatie putem aprecia ca MM nu prezinta interes pentru zone de tranzacționare aflate mai jos. Cel putin momentan.


Chart actualizat weekly :


Chart-ul weekly "sugereaza" ca următorul nivel de rezistenta este in zona 34k.

Faptul ca dureaza mai mult încercarea de a depăși zona 28-30k este oarecum firesc considerând ca aceasta zona a reprezentat suport puternic în bull marketul anterior. Deocamdată am reușit recucerirea primului nivel de fib retracement precum și stabilirea unui potențial suport. Lucrurile arata în mod clar mult mai bine cât timp reusim sa menținem acest suport. Pierderea lui ar putea însemna o vizita către zona de bottom a range-ului, 17k.


Daily chart :


Observam volume de buy mai mari decat cele de sell, dar în același timp și structuri corective de tip ABC, nu impulsive. Presupunerea mea este ca ne aflam spre sfârșitul perioadei de reacumularea inainte de breakout.


Sa aruncam o privire și mai aproape, către chart-ul la 4h :


 • RSI-ul la 4h a indicat o hidden bull div, dar ulterior am avut și un bear div ce a invalidat structura bullish.

 • am pierdut momentan suportul pe MA 200 la 4h, dar observam ca exista potențial pentru un golden cross, situație foarte bullish "dacă" se realizeaza (close la 4h peste 28.920$)

 • Structura Elliott Waves sugerează ca ABC ul corectiv este spre final


Trades potentiale :


LONG : 4h RSI peste 50 puncte + BTC peste 28.920$ cu close la 4h = entry cu target în zona 34.300$ și SL la 28.500$.

SHORT : BTC sub 27.800$ cu close la 4h = entry cu target in zona 25.400$ si SL la 28.400$.
2. Analiza BTCDOM


Chart actualizat :


Situația stimata în raportul anterior s-a schimbat în ceea ce privește btcdom. Desi asistam la un al 3 lea rejection din zona calculata ca și top anterior, pare ca a format un bull flag ce are target mult mai sus dacă face breakout, în zona 2300$. Dacă nu intra bani noi în piața altcoins vor suferi deprecieri în special fata de BTC, dar parțial și fata de stables. Un avans al btcdom către zona 2300$ alături de crestarea total mk ar trebui sa duca și la aprecierea altcoins în paralel.


Un rejection aici în zona 1700$ este scenariul pe care îl astept pentru a vedea evolutii spectaculoase ale altcoins. Personal prefer altcoin trade. Desi prezintă riscuri mai mari are avantajul de a oferi și profituri potențiale mai mari.
3. Analiza DXY


DXY si-a continuat trendul descendent. Încă nu avem o reacție majora de crestere a crypto prin raportare la acest index.

Daca ceea ce observam este un nou rejection pe weekly (posibil retest pe rezistenta ?) ar confirma presupunerea ca reacumularea pe crypto este spre final sau finalizată și ca urmează o mișcare puternica de breakout a risk-on assets. Suntem aproape de validarea/invalidarea acestuia scenariu.


Chart actualizat :


Chart-ul l-am postat și pe Twitter, ideea ar fi ca miscarea măsurată a wave corectiv A sa fie cel putin aceeași și în wave-ul corectiv C, situație în care am atinge valoarea de 93. De mentionat ca anterior, la momentul atingerii valorii e 96-97 a DXY și BTC era în zona 68.000$. Evoluția propusă mai sus ar "confirma" cred target-ul meu de la 84k pentru BTC în 2023.4. Analiza EGLD


Observam multiple incercari de breakout si rezistenta majora in zona 50-53$. Faptul ca nu reușește depășirea acestei zone e frustrant pentru mine considerand ca intrarea majora spot o am făcută la 55$. În mod ciudat aș fi încântat sa pot dubla poziția sub 30$, dar nu pare ca voi avea aceasta ocazie prea curând.

Pe RSI observam un potențial bull div la 4h, încă neconfirmat.


Trades potentiale :


LONG : dupe realizarea suport peste 41.23$ la 4h entry cu target 1 în zona 52$ si stop loss la 39.70$

SHORT : după retest la 4h al rezistentei de la 39.80$ cu target în zona 28$ și stop loss la 40.4$


5. Analiza Omisego


Urmăresc potențialul trade aici de cateva săptămâni, cu rabdare. Am încasat câteva scalps, dar nimic major încă.

 • Observam bull div la 4h stat cu RSI ul cât și cu MACD ul

 • plecare din zona oversold a RSI

 • final de histograma rosie pe MACD

 • intersectie bullish a mediilor de mișcare în partea inferioara a MACD - ar trebui sa conducă către o mișcare în partea superioara a histogramei = bullish

Trades potentiale :


LONG : retest la 4h care sa tina pe zona 1.06$ cu target prim în zona 1.5$ și stop loss la 1.02$

SHORT : nu urmaresc


6. Analiza FIL • suport daily pe MA 200

 • EW corrective ABC finalizat sau spre final

 • potential bull div pe RSI daily

 • top anterior plecând in bottom din zona 10$ - prim target--------------


In cazul în care va folosesc analizele de mai sus este recomandabil sa așteptați confirmarea scenariilor și numai ulterior sa deschideți poziții. Întotdeauna folositi STOPLOSS, risk management e mai important decât profits.


Daca aveti nevoie de ajutor pentru a începe sau a va dezvolta ca traders : Curs Trading partea 1


Happy hunting my friends !!!

417 views0 comments