Rob's cryptomarket report 14 Martie 2022 (RO)


1. Analiza Bitcoin

2. Analiza GRT

3. Analiza BTC.d(dominance)

4. Analiza SPX

5. Analiza DXY


Mai jos gasiti raportul VIP de saptamana aceasta. Conține informații ce sunt transmise săptămânal exclusiv membrilor ce dețin abonament VIP sau pachet privat de consultanta.
Informatiile cuprinse in prezentul raport sunt transmise in scop educational. Ele NU reprezinta in niciun caz sau sub orice forma o obligație sau sfat de a investi. Realizarea de tranzactii in piata criptomonedelor este o activitate ce presupune riscuri majore si daca nu actionati mai ales in baza propriei voastre analize este foarte posibil si mai mult decat probabil ca veti pierde banii investiti.


Total market cap este la 1.851 tril $ în 14 Martie 2022, după mai mult de 3 luni de scădere continua de la nivelul maxim în zona de 3. trilioane $.


Am revenit la redactarea rapoartelor în limba română ca urmare a numeroaselor solicitări primite din partea colegilor. Proiectul cryptorobeducates.net va rămâne unul "naționalist" de acum înainte, urmând sa ne adresam pe plan international prin intermediul #NoHypeTrading.


Intre timp :


1. Analiza Bitcoin weekly


În ultimele 4 săptămâni BTC a realizat mai degrabă mișcări sideways în intervalul de preț 37.500$ -45.000$. În mod clar nu e cea mai buna perioada de realizat trades, dar cred ca ne apropiem de momentul decisiv. În 09 februarie calculasem folosind Fibonacci timezones ca zona de interes ca schimbare de trend o regăsim între 14 și 28 Martie.


Suntem în prima zi.


Desi target-ul personal calculat este în zona 24 - 26.000$, observam ca este interes major de menținerea prețului mai sus. Considerând ce vedem pe chart cred ca putem estima următoarele mișcări :


Pozitii de trade :


Long : peste 39.600$ ( închidere susținută la 4h cu stop loss aproape de intrare - NU DOAR ATINGERE A ACESTUI NIVEL !!! ) cu target la 42.200$ / 46.000$

Short : dacă observam un close pe daily sub 37.500$ cu target prim în zona 26.000$ și secund la 24.000$.


Rabdare & nu intrati in trades neconfirmate.


Tranzactionez pe Binance.

2. The GRAPH ( GRT )

GRT este unul dintre proiectele de "baza" în blockchain la nivel mondial. Pare ca la acest moment este pe cale de ieși dintr-o perioada de acumulare și poate reprezenta un trade interesant în zilele următoare ( bine, e un good buy în opinia mea și pe termen lung ).


Poziții de trade :


Bull : peste 0,363 cu target la 0.41 ( fibo level 0.5 ).

Bear : invalidare bull sub 0,315


3. BTC.dominance


Este un indicator ce ne ajuta masiv sa determinam mișcările de preț BTC/altcoins în momentele relativ constante ale total marketcap. Când dominanta scade altcoins se apreciază, când creste, altcoins scad (dacă valoarea total marketcap rămâne constanta). Altfel, ca exemplu, dacă scade și total mk și este și dominanta în creștere este foarte posibil sa vedem încă un minus de 50-70% la altcoins în săptămânile următoare. În sens invers dacă observam o creștere susținută a total mk și o scădere continuata a dominanței, altcoins vor creste.


Observam un ending diagonal ( ascending triangle ) care dacă va executa un breakdown va muta interesul traderilor către altcoins. Prin coroborarea prețurilor actuale foarte scăzute ale altcoins nou btcdom putem încerca sa obținem intrările cele mai apropiate de bottom-ul potențial. Suntem foarte aproape de acest moment în opinia mea ( 12-14 zile ).


Răbdarea reprezintă un trade în sine.4. Analiza US 500


Așa cum va spuneam și în ultima parte a anului 2021, odată cu scăderea US 500 vom vedea și un breakdown al cryptomarkets. CHIAR DACA NU FACE PARTE DIN LUMEA CRYPTO, m-am încumetat sa testez aceleași strategii pe care le folosim în a determina prețul și în piața acțiunilor. Call-ul a fost corect în Ianuarie, SPX dea a scăzut mai mult de 10% de la acel moment ( nu pare mult pentru ca uzual studiem crypto, care este mult mai volatil, dar o asemenea scădere procentuală a indexului se întâmplă extrem de rar - vezi martie 2020 )Chart-ul este făcut pe daily pentru a vedea mai îndeaproape mișcările din interiorul saptamanii. Observam un death cross pe daily ceea ce poate susține ca vom mai vedea scăderi și în perioada imediat următoare. Aceste scăderi se vor reflecta și în piața crypto


5. DXY


Este indexul de "putere" al dolarului. După o scădere abrupta în ultimii 2 ani, observam o revenire către un traseu ascendent încă începând cu luna iulie 2021. Cu toate acestea scăderea masiva a BTC a început în 15 noiembrie 2021 sugerând ideea ca desi sunt oarecum "corelate", este nevoie și de alte evenimente complementare pentru desfășurarea efectivă a acțiunii inverse de preț. La momentul actual DXY se afla foarte aproape de nivelul maxim atins în martie 2020, moment la care BTC valora pe crash sub 4000$. Acum valorează 40.000$. Asta poate însemna numai 2 chestii : fie s-a apreciat atât de tare încât nu mai este afectat de Mișcările DXY (nu cred ), fie are un pic de "întârziere" în scăderea pe o așteptăm către nivelul; de 23.600$. Sunt convins ca vom afla foarte repede dacă avem din nou dreptate, sau dacă de data aceasta s-au schimbat condițiile;e din piața.


Va propun 2 charts, primul fiind ideea mea din 25 Ianuarie și al doilea, de azi :

Ma aștept la extrem de mare volatilitate în următoarele 2 săptămâni.


Grija la trades my friends !

-------------------------------------------


Membrii care au achizitionat "free membership" vor continua sa acceseze detaliile general educationale si lectiile care sunt publicate pe blog in timp ce membrii premium/VIP vor primi acces full la rapoarte precum acesta ( plus eventuale trades in care intru in timpul saptamanii si acces la grup de live trading VIP pe wattsapp).


Avem materiale educaționale free pe site, citiți-le & share-uiti ! Sigur cunoașteți pe cineva care poate vrea sa învețe și nu isi permite premium subscription.


Am publicat cursul de trading criptomonede, îl găsiți aici.


Facebook Twitter Instagram


Daca va ajuta informatiile cuprinse in aceste rapoarte si vreti sa ma ajutati sa cresc comunitatea cu alti membri de valoare care ar putea beneficia la randul lor de munca depusa aici, dati un share sau o recomandare.Va multumesc pentru incredere dragilor, spor la tranzactii !


Autor : opiniile prezentate in prezentul raport sunt numai ale mele si nu constituie consultanta financiara. Tranzactiile cu criptomonede prezinta risc major. Este foarte probabil si mai mult decat posibil sa iti pierzi toti banii in cadrul tranzactiilor cu criptomonede.


212 views0 comments

Recent Posts

See All