top of page

Rob's Cryptomarket report 28 Martie 2023

Updated: Mar 29

 1. Analiza BTC

 2. Analiza BTCDOM

 3. Analiza DXY

 4. Analiza EGLD

 5. Analiza FIL

 6. Analiza ICP

 7. Analiza UNFI

 8. Analiza THETA

 9. Analiza MATIC

 10. Analiza GALA

RO content, for EN check wedontsubscribetohype.com


Disclaimer : opiniile prezentate în continuare sunt ale autorului și nu reprezinta consultanta financiară. Crypto trading este o activitate riscanta și dacă nu acționezi mai ales în baza propriilor tale decizii iti poți pierde toți banii.


Considerind numărul mare de cereri pe care le-am primit în ultima perioada referitor la crearea unui paid subscription RO cu date mai avansate și eventuale poziții de trade, incepand cu ediția viitoare prezentul newsletter va putea fi accesat exclusiv de VIP subscribers. Se va emite săptămânal și va conține analiza BTC, BTCDOM, DXY + diverse altcoins alaturi de pozițiile de trade pe care le urmăresc.

Primele 50 de subscriptions au reducere 50% în prima luna aplicând la check-out codul "TRADER".


 1. Analiza BTC + chart actualizat.

În raportul anterior ziceam : "Scenariul bull : in cazul în care prețul reușește sa închidă weekly peste 21.800$ voi urca un stop loss al poziției sub aceasta zona. Cred ca următorul test la 25.200$ pentru BTC va fi cu succes și boom merg mai departe în zona 29-33.000$."


Am reușit sa atingem zona 29k, moment urmat de o corecție ce s-a oprit momentan în zona 26.500$. Am realizat o vanzare partiala pe spot la 28k si am ridicat stop-ul la 23.500$ pentru diferenta. Indiferent ce urmeaza în market, profitul este realizat și asigurat. Urmand acest plan avem Risk 0 (zero) la acest moment asupra profiturilor realizate, singurele "pierderi" ce pot aparea acum fiind profituri nerealizate.


BTC 4h chart:


Regasim suport în zona 26.400$ și mai jos în zona 24.500$. O închidere weekly sub acest ultim suport ar presupune invalidarea prezentei mișcări bullish începute în Noiembrie 2022.


Urmatorul nivel de rezistenta ce trebuie depășit pentru continuare este cel situat în zona 30.500-31.000$. O închidere weekly peste aceasta zona reprezintă o confirmare majora a mișcării bullish începute în Noiembrie 2022.


RSI 4h : Observam o potențială divergenta hidden bull in "constructie", nu încă confirmată. Avem o situație de HL pe chart divergenta cu LL pe indicator. Un reclaim al valorii de 50 pe RSI ar trebui sa reprezinte confirmarea de care avem nevoie pentru a deschide poziții long.


Trades potentiale :


LONG : 4h RSI peste 50 puncte + BTC peste 27.400$ cu close la 4h = entry cu target în zona 30.500$ și SL la 26.900$.

SHORT : invalid hidden bull + BTC sub 26.300$ cu close la 4h = entry cu target in zona 25.400$ si SL la 26.800$.
2. Analiza BTCDOM


In analizele anterioare vorbisem de spre un potențial top al BTCDOM in zona 1700. Observam ca am atins nivelul de 1684, destul de aproape de plan.In cazul în care estimarea este corecta ar trebui sa vedem un retracement cel putin pana în zona 1433, zona ce corespunde 0.382 fib level. Atât timp cât nu ies bani din piața ar trebui sa urmeze o mișcare ascendenta la majoritatea altcoins. In cazul contrar în care suportul din zona 1640 se menține, altcoins vor suferi în continuare.
3. Analiza DXY


Observam ca desi DXY se afla în scădere de câteva luni bune încă nu am avut reacția "exploziva" pe care o așteptam din partea risk-on assets. Considerand evenimentele la nivele macro și puterea în scădere a monedelor tradiționale de exit (USD, EUR) cred ca este doar o problema de timp înainte de un crash major al acestora în raport de alternative. Când spun alternative cel mai ușor în mod clar este sa ne gândim la crypto, dar urmăresc cu interes și BRICS, YUAN, RUBLE.


Chart-ul l-am postat și pe Twitter anterior, la momentul de retest al trendului descendent. Intre timp și-a continuat drumul și arata tot mai bine. Aștept cu interes reacția crypto la momentul la care DXY va atinge zona 98. Un full retracement al mișcării începute anterior îl situează chiar mai jos, în zona 91-92.4. Analiza EGLD


La fel ca și în cazul celorlalte altcoins și EGLD a avut de suferit în perioada anterioară. Partea pozitiva este ca avem informații clare ca echipa munceste în continuare atât la dezvoltarea propriului blockchain cât și a altor proiecte construite de parteneri. Nu mai zic de faptul ca peste 60% din supply este staked. Va porni și va porni agresiv. E doar o problema de timp.


EGLD 4h chart :

RSI 4h : observam aceeași potentiala hidden bull div pe care o întâlnim și în cazul BTC. "Pare" ca la EGLD este și confirmată. Din desfasurarea price action anterioară știm ca zona 53-55$ reprezintă o prima rezistenta majora.


Trades potentiale :

LONG : 4h close peste 45$ are ca target zona 53$ si mai sus 67$, entry dupa retest pe MA 50 cu stop loss in zona 43$.

SHORT : 4h close & retest sub 38$ are ca target zona 28$.


Full disclaimer : dețin o pozitie majora spot EGLD luat la 55$. Intenționez sa vand o parte la 127$ și a doua parte la 205$.

5. Analiza FIL


Este unul din proiectele "chinezesti"de a care am încredere ca vom mai vedea bounce-uri către nivelele superioare de preț. In bull a atins 240$, în bear s-a întors la 2.40$. Am avut un buy mediu spot în zona 4$ în perioada Noiembrie-Decembrie 2022, am executat vânzare în zona 8$ și l-am recumpărat la 5.80$.


Pe RSI la 4h observam o divergenta clasica bull, nu la fel ca în cazul BTC și EGLD. Aici avem un LL pe chart și un HL pe indicator.


Trades potentiale :

LONG : 4h close & retest peste 6$ targeteaza zona de 9$, SL la 5.60$

SHORT :4h close & retest sub 5.1$ targeteaza zona 4.20$-3.50$.
6. Analiza ICP


Se vorbeste mult despre ICP și despre cât de bun, rapid și ușor de integrat va fi. Am spot în zona 5$ și îl trade-uiesc activ și pe futures.Pare ca zona de "negociere" este cea de la 4.70$. Găsim aceeași div bull din oversold la 4h care ne sugerează o potențială intrare long/spot.


Trades potentiale :

LONG : 4h close & retest deasupra nivelului 4.80$ target-eaza zona 6$. Stop sub entry 5%.

SHORT : 4h close & retest sub 4.80$ are ca target zona 4$.7. Analiza UNFI


UNFI este un longshot din categoria DEFI cu șanse bune la niște pumps fabuloase. Supply și marketcap extrem de mici.Chart-ul este extra de asemanator cu cel de la ICP, vom aborda aceeași idee ca și mai sus.


Trades potentiale

LONG : 4h close & retest deasupra nivelului 4.60$ target-eaza zona 6.20$. Stop sub entry 5%.

SHORT : 4h close & retest sub 4.40$ are ca target zona 4$.8. Analiza THETA


Theta este unul dintre proiectele "americane" în care am mare incredere considerand ca deja sunt pe piața de ceva vreme, iar compania mama are o vasta experiență în content audio-video. Au și aplicație în Google play, theta.tv, precum și aprobare SEC.În cazul THETA div bull nu exista inca sau nu este la fel de pronunțată ca la celelalte coins analizate. RSI ul clasic nu ne ajuta foarte mult. În schimb Stoch RSI da. Observam ca tocmai părăsește zona de oversold cu div bull la 4h. Măsurând mișcarea de bounce anterioară putem estima un target long în zona 1.26$.

Pe Ichimoku observam consolidare sub un cloud relativ îngust, situație ce sugerează un număr scăzut de ordine de vânzare. La momentul depășirii cu retest a marginii superioare a cloud-ului putem considera scenariul bullish confirmat.

9. Analiza MATIC


MATIC a fost printre cei mai buni performers din bull market-ul anterior și în același timp printre proiectele ce s-au recuperat rapid din bottom, executând efectiv aproape 5x creștere de acolo în ultimele 3 luni.


Aceeași situatie ca și în cazul THETA.


Traders potentiale

LONG : 4h close & retest deasupra nivelului 1.07$ target-eaza zona 1.40$. Stop sub entry 5%.

SHORT : 4h close & retest sub 1.03$ are ca target zona 0,94$.
10. Analiza GALA


Se presupune ca sectorul de gaming va fi foarte profitabil și pe blockchain. GALA e unul dintre concurenții de seama. Așa se "promite".Observam o div bull la 4h clara și confirmata. Problema e ca apare pe chart și o div bear potențială ce succede bull div ca desfășurare în timp și ar putea proceda la invalidarea acesteia.


LONG : 4h close & retest deasupra nivelului 0,038$ target-eaza zona 0,047$. Stop sub entry 5%.

SHORT : 4h close & retest sub 0,037$ are ca target zona 0,032$.


--------------


In cazul în care va folosesc analizele de mai sus este recomandabil sa așteptați confirmarea scenariilor și numai ulterior sa deschideți poziții. Întotdeauna folositi STOPLOSS, risk management e mai important decât profits.


Daca aveti nevoie de ajutor pentru a începe sau a va dezvolta ca traders : Curs Trading partea 1


Happy hunting my friends !!!